Altres activitats

El Circuit ASSITEJ vol ser una eina d'articulació, visibilització i reflexió. Dins aquest objectiu promovem diferents trobades i accions destinades a l'intercanvi i el debat per intentar repensar la situació del sector de les arts escèniques per a la infància i la joventut i promoure el diàleg entre els diferents agents vinculats a les programacions per a públic infantil i juvenil.

Encuentros profesionales del circuito ASSITEJ

Encuentros profesionales


Amb intenció de mobilitzar el sector i promoure el diàleg entre els diferents agents, proposem aquestes Trobades professionals d'acord amb els objectius següents:

 • Visibilitzar projectes inspiradors. 
 • Incidir en determinades àrees dacció o intervenció, reflexionar i obrir debat per articular el sector. 
 • Propiciar un lloc de trobada i crear comunitat. Trobar-nos.

Dimecres 4 d'octubre a les 17.00

Diversitat en escena: canviar la mirada

Una conversa amb el Col·lectiu Milímetre i Vero Cendoya 

Dimecres 4 d'octubre passat vam celebrar, via Zoom, la primera trobada professional del Circuit ASSITEJ 2023 que va tenir per nom “Diversitat en escena: canviar la mirada. Una conversa amb el Col·lectiu Mil·límetre i Vero Cendoya”.

 

El Circuit ASSITEJ compta aquest any amb aquestes dues companyies que busquen atendre la diversitat en escena i fer ús de les arts escèniques com a eines de transformació social canviant la mirada de la societat cap als col·lectius vulnerables.

 

En aquesta trobada vam tenir l'oportunitat de conversar amb Patricia Ruz i Verónica Cendoya sobre els seus processos creatius, la professionalització de les persones amb discapacitat o què és un espectacle inclusiu, entre d'altres assumptes.

Dilluns 23 d'octubre a les 17.00

Hola mans i peus… Una versió específicament adaptada per a nens i nenes amb autisme de
…i les idees volen

Una conversa amb Animal Religion

El dilluns 23 d'octubre del 2023, en el marc de les Trobades professionals del Circuit ASSITEJ, vam tenir el plaer d'entaular conversa amb la companyia catalana de circ Animal Religion.

 

El treball d'Animal Religion es pot definir com una fusió del circ contemporani, la dansa i la música, permetent que els temes de l'animalitat els inspirin i hi influeixin. Animal Religion vol encoratjar allò salvatge i il·lògic dins de l'audiència, i tractar d'il·luminar rutines estranyes a la vida moderna.

 

En aquesta trobada, en Joan Cot Ros, en Jou Serra i en Quim Giron ens van explicar com un dia es van embarcar en la transformació d'un espectacle, “...i les idees volen”, en una proposta adaptada.

 

Amb vostès: “Hola mans i peus…” Una versió específicament adaptada per a nens i nenes amb autisme de “…i les idees volen”. Una conversa amb Animal Religion.

Dijous 26 d'octubre a les 17.00

Què és laccessibilitat en espectacles familiars?

Una formació amb Teatre Accessible

El dijous 26 d'octubre, en el marc de les Trobades professionals del #CircuitoASSITEJ, vam tenir una productiva formació amb Catalina Martín i Lucía Mendoza de Teatre Accessible.

 

Què és l'accessibilitat en espectacles familiars? Una formació amb Teatre Accessible.”

 

Com s'hi articula una programació inclusiva i accessible? Quines mesures podem fer servir perquè els nostres espectacles siguin accessibles? Com hem de comunicar aquestes iniciatives? Com aconseguirem fer-les sostenibles en el temps? Com financem l'accessibilitat?

 

Creiem que tant si ets una companyia com si ets un espai escènic ja t'has plantejat aquestes preguntes. Amb aquesta formació, es posaran a la teva disposició eines concretes per fer que les funcions i els espais siguin accessibles a tota mena de públics.

Dijous 2 de novembre a les 10:00

Formació en inclusió i accessibilitat
per a professionals d'espais culturals

Una formació oferta per Sobre Cultura Madrid en exclusiva
per als espais socis d'ASSITEJ i els espais participants
al Circuit ASSITEJ*

A ASSITEJ treballem per garantir el dret d'accés a les arts escèniques de la infància i la joventut representant el conjunt del sector, promovent la seva articulació i desenvolupament i creant nous imaginaris que remoguin les estructures predominants.

Cada nen, nena i jove és un individu singular amb unes necessitats concretes i un entorn específic. De vegades es donen situacions que generen barreres que els allunyen del gaudi i la participació en la cultura. És per això que la nostra missió ve motivada per la necessitat de propiciar espais on la infància i la joventut sigui present, sigui escoltada i pugui florir. Aquesta és la base de la societat que progressa.

 

Per això, hem impulsat una línia de treball que pretén travessar tots els nostres projectes i que posa el focus en la inclusió i l'accessibilitat cultural.

En aquest sentit, hem establert una aliança amb Sobre Cultura Madrid que ens ofereix una formació gratuïta, en exclusiva per als espais socis d'ASSITEJ i els espais participants al Circuit ASSITEJ, l'objectiu del qual principal és oferir als professionals dels espais i equipaments culturals coneixements bàsics i eines relacionades amb la inclusió i l'accessibilitat perquè tant ells com els seus espais estiguin preparats per acollir col·lectius amb necessitats específiques. 

 

Continguts:

 • Què és Sobre Cultura? 
 • Com funciona? 
 • Conceptes bàsics de diversitat, inclusió i accessibilitat 
 • Col·lectius socials: característiques, necessitats i recomanacions bàsiques per acollir-los i comunicar-nos-hi
 • Recomanacions bàsiques 
 • Persones amb discapacitat física 
 • Persones amb discapacitat intel·lectual 
 • Persones amb Trastorn de l´Espectre Autista 
 • Persones amb discapacitat visual
 • Persones amb discapacitat auditiva 
 • Persones amb problemàtica social derivada de trastorn de salut mental 
 • Persones grans i amb deteriorament cognitiu 
 • Persones en situació dexclusió social 

Imparteix: Cristina Arroyo

Durada: 4 hores. Descans inclòs de 15 minuts

* Només podran participar espais membres d'ASSITEJ i participants a la present edició del Circuit

Dimecres 15 de novembre a les 17:00 (ESP) / 16:00 (UK)

En conversa amb Chickenshed:
una companyia de teatre per a absolutament tothom  

Dimecres 15 de novembre, en el marc de les Trobades professionals del Circuit ASSITEJ, vam tenir una interessant conversa amb Chickenshed: una companyia de teatre per a absolutament tothom.

 

La companyia londinenca Chickenshed porta des dels anys 70 creant, produint i formant en arts escèniques amb la visió de crear una societat on tothom tingui espai per florir.

 

Moguts per la necessitat d'agitar els poders i les estructures establertes, abracen el caos i els reptes per crear sorpresa i canvi.

 

Pete Dowse i els Chickenshed ens van explicar les seves experiències sobre com fer un teatre absolutament per a tothom treballant des de diferents angles, entre els quals destaquem un programa de formació i professionalització inclusiva amb títol propi.

Dimecres 22 de novembre a les 17:00

El teatre comunitari: altres maneres d'entendre i viure les arts escèniques

Una conversa entre Sara Pinedo i Anelvi Rivera

Dimecres 22 de novembre, via Zoom, celebrem el sisè i darrer de les Trobades Professionals del Circuit ASSITEJ 2023: “El teatre comunitari: altres maneres d'entendre i viure les arts escèniques. Una conversa entre Sara Pinedo i Anelvi Rivera”.

 

El teatre comunitari sorgeix des de la comunitat i és per a la comunitat. Fer un pas enrere, tornar a l'essència, treballar des del caràcter transformador de les arts escèniques a la societat, posar el focus a la comunitat, emancipar-nos de la necessitat de les creacions com a productes de consum i virar l'atenció cap a la concepció d'allò participatiu, desviar-se dels discursos hegemònics imperants i treballar des de l'activisme artístic.

 

La creadora escènica i artivista mexicana Sara Pinedo conversarà amb Anelvi Rivera, sudbdirectora dels programes Teatre per a Nenes, Nens i Joves i Teatre Escolar a la Ciutat de Mèxic. Gràcies a les seves experiències, viatgem a diferents projectes i col·lectius que donen a conèixer problemàtiques i reptes contemporanis. Descobrim com les arts escèniques són una via per abordar-les.

 

Moderà: Enric Blasi, actor i director de La Baldufa i codirector del festival EnRe9.

 

Sara Pinedo
Sara Pinedo
Enric Blasi
Anelvi Rivera
Anelvi Rivera
caCA
Saltar al contingut